04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 2                                       25. – 29. 3. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

MAKOVKA (1a, 7, 6)

KAKAV (6, 7)

ANANAS

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9)

PIRINI POLŠIROKI REZANCI (1d, 1a)

LOSOSOVO-SMETANOVA OMAKA (4, 7, 1a)

ZELENA SOLATA S KORUZO

ZELIŠČNI ČAJ

TOREK

 

ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 1c, 11, 6)

KISLA SMETANA (7)

REZINA KORENČKA

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

 

KORENČKOVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3)

SEGEDIN GOLAŽ (1a)

HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3)

HIŠNI KOMPOT IZ SUHEGA SADJA (slive in fige)

SREDA

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

KORUZNI KOSMIČI (1c)

EKO MLEKO (7)

EKO POMARANČA

 

PARADIŽNIKOVA JUHA Z ZAKUHO- prosena kaša

OMAKA Z MLETIM PURANJIM MESOM (1a)

DUŠENA AJDOVA KAŠA

KITAJSKO ZELJE V SOLATI Z BALZAMIČNIM KISOM

ZELIŠČNI ČAJ

ČETRTEK

 

POLBEL KRUH (1a, 1b)

HIŠNI TUNIN NAMAZ (4, 3, 7)

REZINA RDEČE PAPRIKE

SADNI ČAJ- borovnica

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

PEČENE PIŠČANČJE KRAČE

TENSTAN EKO KROMPIR Z OCVIRKI

ZELENA SOLATA

SADNI ČAJ

PETEK

BREZMESNI DAN

OREHOVO OSJE GNEZDO (1a, 1c, 6, 3, 8c)

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

JABOLKO, sadovnjak Resje

 

ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO- vodni vlivanci (1a, 3)

HIŠNI GRATINIRANI MAKARONI Z JAJCEM IN SIROM (1a, 3, 7)

VODA

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost