TEDENSKI JEDILNIK 2 25. – 29. 3. 2024 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK
|
MAKOVKA (1a, 7, 6) KAKAV (6, 7) ANANAS |
GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9) PIRINI POLŠIROKI REZANCI (1d, 1a) LOSOSOVO-SMETANOVA OMAKA (4, 7, 1a) ZELENA SOLATA S KORUZO ZELIŠČNI ČAJ |
TOREK
|
ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 1c, 11, 6) KISLA SMETANA (7) REZINA KORENČKA ZELIŠČNI ČAJ – otroški
|
KORENČKOVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3) SEGEDIN GOLAŽ (1a) HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3) HIŠNI KOMPOT IZ SUHEGA SADJA (slive in fige) |
SREDA DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
KORUZNI KOSMIČI (1c) EKO MLEKO (7) EKO POMARANČA
|
PARADIŽNIKOVA JUHA Z ZAKUHO- prosena kaša OMAKA Z MLETIM PURANJIM MESOM (1a) DUŠENA AJDOVA KAŠA KITAJSKO ZELJE V SOLATI Z BALZAMIČNIM KISOM ZELIŠČNI ČAJ |
ČETRTEK
|
POLBEL KRUH (1a, 1b) HIŠNI TUNIN NAMAZ (4, 3, 7) REZINA RDEČE PAPRIKE SADNI ČAJ- borovnica
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) PEČENE PIŠČANČJE KRAČE TENSTAN EKO KROMPIR Z OCVIRKI ZELENA SOLATA SADNI ČAJ |
PETEK BREZMESNI DAN |
OREHOVO OSJE GNEZDO (1a, 1c, 6, 3, 8c) ZELIŠČNI ČAJ- planinski JABOLKO, sadovnjak Resje
|
ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO- vodni vlivanci (1a, 3) HIŠNI GRATINIRANI MAKARONI Z JAJCEM IN SIROM (1a, 3, 7) VODA |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE
Spoštovani starši.
Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.