04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

OŠ Gorje je sodelovala na gorniškem taboru v Vratih, ki je potekal od 16. do 20. septembra 2019. Udeležili sta se ga dve učenki iz 8. razreda, Emilija Žumer in Špela Repe, ki sta tudi članici planinskega krožka OŠ Gorje, katerega mentorici sta učiteljici Jerca Šolar Rihtar in Francka Jensterle.

Druženje so pričeli s ponedeljkovim pohodom v okoliške hribe. Prvo noč so učenci prespali pri vrstnikih v Mojstrani, drugi dan pa so se odpravili v Vrata, kjer so bili nastanjeni v Šlajmerjevem domu. Tam so idealni pogoji za bivanje in druge dejavnosti. Udeleženci so tekom tabora spoznali veščine gorništva, oblikovali pozitiven odnos do narave, premagovali napore, uresničevali načela sodelovanja, sožitja in spoštovanja različnih navad in kultur, se družili in sklepali nove prijateljske vezi.

V projekt so bili vključeni delavci šole, gorski reševalci, člani planinskega društva, starši in Občina Kranjska Gora. Pri izvedbi tabora so pomagali gorski reševalci iz Mojstrane, tako da je bilo za varnost učencev dobro poskrbljeno.

Glavna dejavnost na taboru so bili planinski izleti na izletniške točke v Julijskih Alpah (Bivak 4, Luknja, Borovlje …), poleg tega pa so bile dejavnosti na taboru še prikaz reševanja in športno plezanje, uporaba defibrilatorja, strokovna predavanja ter druge družabne in socialne dejavnost.

Tina Sušnik,

šolska koordinatorica za Unesco

Dostopnost