04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
TEDENSKI JEDILNIK 4                                2. – 6. 10. 2023

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 3, 7)

Dodatno iz EU Šolske sheme: MLEKO (7)

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

BRESKEV

KORENČKOVA JUHA

TELEČJA RIŽOTA Z MEŠANO SEZONSKO ZELENJAVO

RDEČA PESA V SOLATI Z BUČNIM OLJEM

SADNI ČAJ

TOREK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

ČRN KRUH (1a)

TOPLJENI SIRČEK (7, 3)

REZINA KUMARE

SADNI ČAJ – jagoda-vanilija

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

VODNI VLIVANCI (1a, 3)

MILANSKA OMAKA

POSIP IZ RIBANEGA SIRA (7)

ZELENA SOLATA S FIŽOLOM

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

 

PIRINA BOMBETA (1a, 1d, 1b, 7)

EKO NAVADNI KEFIR (7)

ANANAS

 

JEŠPRENOVA JUHA (1c, 9)

PIŠČANČJI MEDALJON (1a)

PRAŽEN KROMPIR Z OCVIRKI

KITAJSKO ZELJE V SOLATI Z BALZAMIČNIM KISOM (12)

SADNI ČAJ

ČETRTEK

 

ŠTRUČKA (1a) / (POLBEL KRUH (1a))

PIŠČANČJA HRENOVKA

GORČICA (10) ali KEČAP

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

 

ZELENJAVNA MINEŠTRA S PIRINO ZAKUHO (1d, 9)

SKUTNI ŠTRUKLJI S POSIPOM IZ MASLA, DROBTIN IN CIMETA (1a, 3, 7)

VODA

PETEK

BREZMESNI DAN

MLEČNI PŠENIČNI ZDROB (1a, 7)

POSIP S KOKOSOM IN KAKAVOM (6)

EKO JABOKO

 

POROVA JUHA

ŽLIKROFI S SIROVO OMAKO (1a, 3, 7)

BABY KORENJE NA RASTLINSKI MAŠČOBI

SOK

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Jedilnik za mesec OKTOBER 2023

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

29. 9. - mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani

NA SPODNJIH POVEZAVAH SI LAHKO PREBERETE NEKAJ NASVETOV, KAKO RAVNATI, DA BO ODPADNE HRANE ČIM MANJ

Mednarodni dan ozaveščanja o izgubah hrane in odpadni hrani 2023

Dostopnost