04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 3                                       10. – 14. 6. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

RŽEN KRUH  (1b, 1a)

MASLO (7)

JAGODNA MARMELADA Baronove jagode

SADNI ČAJ- breskev

SLOVENSKE ČEŠNJE, KGZ Cerklje

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- razžvrkljano jajce (3, 9)

HIŠNE GRATINIRANE TESTENINE S ŠUNKO, SIROM IN JAJCI (1a, 3, 7)

PARADIŽNIK V SOLATI Z EKO BUČNO SOLJO

ZELIŠČNI ČAJ

TOREK

BREZMESNI DAN

PROSENA KAŠA NA MLEKU (7)

LEŠNIKOV POSIP (8b)

ROZINE

JABOLKO

 

KREMNA BROKOLIJEVA JUHA (7)

RIZI BIZI

PARADIŽNIKOVA OMAKA Z BUČKAMI (1a)

ZELENA SOLATA Z REDKVICO

SADNI ČAJ

SREDA

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

 

POLNOZRNAT KRUH (1a, 1b, 11, 1c, 1č)

JETRNA PAŠTETA (6, 7)

ČEŠNJEV PARADIŽNIK

SADNI ČAJ- malina

GRAHOVA JUHA S FRITATI (1a, 3, 7)

OMAKA IZ PIŠČANČJIH TRAKCEV PO MEHIŠKO (1a)

PRILOGA IZ TREH ŽIT- pira, ješprenj, riž (1d, 1c)

MLADO ZELJE V SOLATI Z BUČNIM OLJEM

ZELIŠČNI ČAJ

ČETRTEK

 

MLEČNI KIFELJČEK (1a, 7, 6)

BELA KAVA (1c, 7)

SLOVENSKE JAGODE, Baronove jagode

 

 

RIČET S SUHIM MESOM (1c, 9)

BOROVNIČEVI CMOKI Z MASLOM in KRUŠNIMI DROBTINAMI (1a, 3, 7)

VODA

PETEK

EKO DAN

EKO PEKOVSKO PECIVO S SEMENI (1a)

EKO SADNI KEFIR- breskev (7)

EKO HRUŠKA

EKO GOVEJA JUHA Z EKO REZANCI (1a, 9)

EKO GOVEJI GOLAŽ (1a)

EKO KROMPIR V KOŠČKIH

EKO ZELENA SOLATA

EKO JABOLČNI SOK

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost