04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 5                                    15. – 19. 4. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

OVSENI KOSMIČI (1č)

ROZINE

MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič  (7)

BANANA

GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9)

POLNOZRNATI KUSKUS (1a)

VRTNARSKA OMAKA (1a, 9)

MOTOVILEC V SOLATI

SOK

TOREK

 

 

BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 3, 7)

BELA KAVA (1c, 7)

MELONA

PREŽGANKA (1a, 3, 7)

PEČEN FILE ORADE (4)

KROMPIR Z BLITVO

ZELENA SOLATA S KALČKI

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

BREZMESNI DAN

POLBEL KRUH (1a)

TRDO KUHANO JAJCE Šolar (3)

ČEŠNJEV PARADIŽNIK

ZELIŠČNI ČAJ- bezeg

PISANA ENOLONČNICA S STROČNICAMI Z ZAKUHO- propelerčki Pr’Taufo (1a, 3, 9)

HIŠNI RIŽEV NARASTEK Z JABOLKI (3, 7)

SADNI ČAJ

ČETRTEK

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 1c, 6, 11)

HIŠNI MESNO-ZELENJAVNI NAMAZ (3, 7)

SADNI ČAJ- gozdni sadeži

EKO POMARANČA

BISTRA ZELENJAVNA JUHA

BOLONESE OMAKA (1a)

TESTENINE- svedrčki, Pr’ Taufo (1a, 3)

ZELENA SOLATA

ZELIŠČNI ČAJ

PETEK

EKO DAN

EKO KORUZNI KRUH (1a)

EKO SIRNI NAMAZ (7)

EKO KORENJE

EKO ZELIŠČNI ČAJ, Vrt okusov

EKO JABOLKO

EKO GOVEJA JUHA Z EKO REZANCI (1a, 3, 9)

EKO GOLAŽ (1a)

EKO POLENTA

EKO ZELJNATA SOLATA Z EKO BUČNIM OLJEM

EKO JABOLČNI SOK

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE

Spoštovani starši.

Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.

 

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

Dostopnost