04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
Select Page

Slika1

TEDENSKI JEDILNIK 3                                       17. – 21. 1. 2022

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.55 – 10.15

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

BREZMESNI DAN

Dodatno iz EU Šolske sheme: MLEKO (7)

AJDOV KRUH (1a, 6)

MASLO (7)

GOZDNI MED

MANDARINA

 

CVETAČNA JUHA (7)

ZELENJAVNI POLPET (1a, 3, 7)

RIZI-BIZI

PARADIŽNIKOVA OMAKA (1a)

ZELENA SOLATA- endivija

SADNI ČAJ

TOREK

 

MLEČNI KIFELJČEK (1a, 7, 6)

BELA KAVA (1c, 7)

KAKI

GRAHOVA JUHA (7)

PEČEN FILE BRANCINA (4)

PEČEN KROMPIR

KITAJSKO ZELJE V SOLATI

SOK

SREDA

DAN BREZ dodanega SLADKORJA Dodatno iz EU Šolske sheme:

JABOLKO

POLNOZRNAT KRUH (1a)

TOPLJENI SIR (3, 6, 7)

REZINA RDEČE PAPRIKE

SADNI ČAJ- malina

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

OMAKA IZ PIŠČANČJIH TRAKCEV PO MEHIŠKO (1a)

PRILOGA IZ TREH ŽIT- pira, ješprenj, riž (1d, 1c)

ZELENA SOLATA Z REDKVICO

ZELIŠČNI ČAJ

ČETRTEK

 

RIBANA KAŠA NA MLEKU (1a, 3, 7)

KAKAVOV POSIP (6)

BANANA

 

ŠPINAČNA JUHA Z ZAKUHO (1a, 3)

HIŠNE GRATINIRANE TESTENINE- polžki S ŠUNKO, SIROM IN JAJCI (1a, 3, 7)

RDEČA PESA V SOLATI

SADNI ČAJ

PETEK

 

BOMBETA S SEMENI (1a, 1b, 11, 1č, 6, 1c)

PIŠČANČJA POSEBNA SALAMA

KISLA KUMARICA

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

ZELENJAVNA MINEŠTRA Z BLEKI (1a, 3, 9)

SLIVOVI CMOKI S CIMETOM IN DROBTINAMI (1a, 12, 3, 7)

VODA

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

PREHRANSKI NASVETI ZA POSAMEZNIKE IN DRUŽINE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

Dostopnost