TEDENSKI JEDILNIK 5 15. – 19. 4. 2024 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.55 – 10.15 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK
|
OVSENI KOSMIČI (1č) ROZINE MLEKO iz kmetije Pr’ Jerič (7) BANANA |
GOVEJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9) POLNOZRNATI KUSKUS (1a) VRTNARSKA OMAKA (1a, 9) MOTOVILEC V SOLATI SOK |
TOREK
|
BUHTELJ Z MARMELADO (1a, 3, 7) BELA KAVA (1c, 7) MELONA |
PREŽGANKA (1a, 3, 7) PEČEN FILE ORADE (4) KROMPIR Z BLITVO ZELENA SOLATA S KALČKI ZELIŠČNI ČAJ |
SREDA BREZMESNI DAN |
POLBEL KRUH (1a) TRDO KUHANO JAJCE Šolar (3) ČEŠNJEV PARADIŽNIK ZELIŠČNI ČAJ- bezeg |
PISANA ENOLONČNICA S STROČNICAMI Z ZAKUHO- propelerčki Pr’Taufo (1a, 3, 9) HIŠNI RIŽEV NARASTEK Z JABOLKI (3, 7) SADNI ČAJ |
ČETRTEK DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 1c, 6, 11) HIŠNI MESNO-ZELENJAVNI NAMAZ (3, 7) SADNI ČAJ- gozdni sadeži EKO POMARANČA |
BISTRA ZELENJAVNA JUHA BOLONESE OMAKA (1a) TESTENINE- svedrčki, Pr’ Taufo (1a, 3) ZELENA SOLATA ZELIŠČNI ČAJ |
PETEK EKO DAN |
EKO KORUZNI KRUH (1a) EKO SIRNI NAMAZ (7) EKO KORENJE EKO ZELIŠČNI ČAJ, Vrt okusov EKO JABOLKO |
EKO GOVEJA JUHA Z EKO REZANCI (1a, 3, 9) EKO GOLAŽ (1a) EKO POLENTA EKO ZELJNATA SOLATA Z EKO BUČNIM OLJEM EKO JABOLČNI SOK |
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
Jedilnik za mesec APRIL 2024
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
17. 11. - DAN SLOVENSKE HRANE
Spoštovani starši.
Ob dnevu slovenske hrane naj vam bo spodnja publikacija v pomoč pri odkrivanju že pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi.