04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Četrtek, 4. 4. 2024: Zadnji polni dan šole v naravi je bil zelo razgiban. Dopoldan smo hodili po vrvi (slackline) in trenirali sodelovanja v skupini. Po malici smo plezali na drevo na dva različna načina. Nekateri so se povzpeli čisto do vrha drevesa.
V popoldanskem času smo imeli orientacijski tek. Vse skupine so se odrezale več kot odlično, ena izmed skupin je celo postavila rekord in progo odtekla v najkrajšem času.
Zvečer smo se urili v cirkuških veščinah. Poskusili smo vožnjo na monociklu, rokovanje z različnimi rekviziti, kar nekaj pa se nas je naučilo žongliranja s tremi žogicami.
Jutri nas čaka se daljši pohod na Tromejo in odhod domov. 

Sreda, 3. 4. 2024: Deževna sreda je bila dan za pohode. Dopoldan smo ponovili orientacijo s pomočjo kompasa in se spoznali z osnovami raziskovanja voda. Za nekaj lastnosti smo testirali vodo iz vodovoda v domu, nato pa smo se odpravili na prvi pohod do naravnega rezervata Zelenci. Občudovali smo barve, oblike, mehurčke, razgled …
Po kosilu smo se odpravili proti Tamarju. Na poti je bilo se nekaj snega in ledu, prečkali smo celo manjši hudournik. Na cilju pa smo si privoščili topel kakav.
Pohoda nas nista preveč izčrpala, se vedno smo imeli dovolj energije za igranje odbojke in večerne priprave na valeto. Komaj že čakamo, kaj nas čaka jutri.

 
Torek, 2. 4. 2024: Srečno smo prispeli v Planico, se namestili v sobe in se okrepili s kosilom. Potem pa smo doživeli pravo planiško vzdušje – ogledali smo si Nordijski center in kratek film o zgodovini smučarskih skokov ter se povzpeli na Bloudkovo velikanko. Zvečer smo šli na sprehod z lučkami do Rateč.
Vsi vas lepo pozdravljamo in že komaj čakamo na nove dogodivščine. 
Dostopnost