04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Na mizi bodo zopet tako kot vsa leta doslej kruh, maslo, med, mleko in jabolka (letos v posušeni obliki). Vse sestavine so lokalnega
izvora. Kruh je spekla Andrejka Razingar iz Blejske Dobrave. Maslo je pripravila Katarina Zupan iz kmetije Klemena’k iz Radovne. Mleko bodo dostavili iz kmetije Pr’ Jerič. Med sta čebelam pomagala pridelati Jože Bernik iz Spodnjih Gorij in Aleš Gregorc iz Zatrnika. Dobršen pridelek jabolk je vzela pomladanska pozeba, zato bomo letos uživali suhe jabolčne krhlje.

Nadaljevanje si preberite v prilogi

TSZ 2021 na Osnovni šoli Gorje

Dostopnost