04/574-51-30 solagorje@osgorje.si
TEDENSKI JEDILNIK 6                                          5.  – 9. 5. 2025
 

DOPOLDANSKA MALICA

9.05 – 9.20

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

TEMNA ŽEMLJA (1a, 1c)

BLEJSKA SALAMA

KISLE KUMARICE

ZELIŠČNI ČAJ- lipa S TRSNIM SLADKORJEM

 

KREMNA BROKOLIJEVA JUHA (7)

PARADIŽNIKOVA OMAKA S TUNINO (4, 1a)

EKO POLNOZRNATE PŠENIČNE TESTENINE-  peresniki (1a)

ZELENA SOLATA S ČIČERIKO

SADNI ČAJ

TOREK

 

MAKOVKA (1a, 7)

MLEKO kmetija Pr’ Jerič (7)

BANANA

ŠPARGLJEVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3)

TELEČJI PARIKAŠ (1a)

HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3)

ZELJE V SOLATI

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

 

KRUH Z DROŽMI (1a, 1c, 6)

SIRNI NAMAZ (7)

REZINA KORENJA

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

 

CVETAČNA JUHA

PEČENE PIŠČANČJE KRAČE

DŽUVEČ RIŽ

PARADIŽNIK V SOLATI

SADNI ČAJ

ČETRTEK

BREZMESNI DAN

 

MLEČNI RIŽ (7)

POSIP IZ MLETIH OREHOV (8c)

SLOVENSKO JABOLKO Gala

 

FIŽOLOVA ENOLONČNICA Z ZAKUHO- bleki (1a, 3, 9)

HIŠNO PECIVO S PROSENO KAŠO IN SUHIMI SLIVAMI (7, 3)

VODA

PETEK

 

ČRN KRUH (1a, 1c)

VIKI KREMA (8b, 7)

SADNI ČAJ- divja češnja

SLOVENSKE JAGODE

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

PIŠČANČJI MEDALJONI (1a, 3, 7)

PRAŽEN KROMPIR

MEŠANA SOLATA (zelena solata in fižol) Z BUČNIM OLJEM

ZELIŠČNI ČAJ

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

PRIJAVA IN ODJAVA OBROKOV POTEKA PREKO eASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30 URE.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

 

Jedilnik za mesec MAJ 2025

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU NAD ŠOLSKO PREHRANO

Zakon o šolski prehrano nas zavezuje, da enkrat letno opravimo anketo, s katero ugotovimo, kakšno je zadovoljstvo povezano s šolsko prehrano.

Rezultate si lahko oglejte na: analiza_ankete_solska_prehrana_ucenci_2025

 

 

 

 

 

Orodna vrstica za dostopnost