04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 2                                     18. – 22. 11. 2024

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.05 – 9.20

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

MAKOVKA (1a, 7, 1c)

KAKAV (6, 7)

EKO MANDARINA

 

KOKOŠJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9)

EKO PŠENIČNI POLNOZRNATI PERESNIKI (1a)

LOSOSOVO-SMETANOVA OMAKA (4, 7, 1a)

ZELENA SOLATA S KORUZO

ZELIŠČNI ČAJ

TOREK

BREZMESNI DAN

ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 11, 6)

TOPLEJNI SIRČEK (7, 3)

REZINA KORENČKA

ZELIŠČNI ČAJ – otroški

ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO- vodni vlivanci (1a, 3, 9)

ČOKOLADNI PUDING (7)

VODA

SREDA

DAN BREZ dodanega SLADKORJA

OVSENI KOSMIČI (1č)

EKO MLEKO (7)

SLOVENSKO JABOLKO

 

PARADIŽNIKOVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3)

OMAKA Z MLETIM PURANJIM MESOM (1a)

DUŠENA AJDOVA KAŠA

MEŠANA SOLATA (paradižnik, kumara, paprika) Z BALZAMIČNIM KISOM

ZELIŠČNI ČAJ

ČETRTEK

 

POLBEL KRUH (1a)

HIŠNI TUNIN NAMAZ (4, 3, 7)

REZINA RDEČE PAPRIKE

SADNI ČAJ- borovnica

KORENČKOVA JUHA

GOLAŽ (1a)

HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3)

KOMPOT IZ MEŠANEGA SADJA (12)

PETEK

 

POLNOZRNATI ROGLJIČEK S SEMENI (1a, 7)

ZELIŠČNI ČAJ- planinski

RINGLO

 

KUHAMO PO RECEPTIH CHEFA UROŠA ŠTEFELINA

PAPRIKINA JUHA IN JAJČNI ROJAL (3, 7, 9)

JEŠPRENJČEK S KRANJSKO KLOBASO (1c, 7, 9)

MOTOVILEC V SOLATI

SADNI ČAJ

 

Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

22. 11. 2024- SENZORIČNA DELAVNICA S CHEFOM UROŠEM ŠTEFELINOM

Projekt Lokalno GOR * si prizadeva za izboljšanje kvalitete življenja skozi prepoznavanje in ohranjanje tradicionalnih načinov pridelave in predelave lokalne hrane, znanj in praks iz narave, tradicionalnih veščin, ki so s strani pridelovalcev prepoznane kot del kulturne dediščine in povečevanje lokalne prehranske samooskrbe. Del te dediščine želimo prenesti tudi na krožnike šolskih obrokov. V sodelovanju s chefom Urošem Štefelinom so naši šolski kuharji dobili nova znanja in ideje. Vse zato, da bomo jedli dobro in zdravo.

Več si oglejte v videu: https://youtu.be/bVH4RSyv5Gg

Vir: https://www.ragor.si/?s=lokalno+gor

Dostopnost