
TEDENSKI JEDILNIK 8 19. – 23. 5. 2025 |
||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.05 – 9.20 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
PONEDELJEK
|
SEZAMOVA BOMBETA (1a, 11) SADNI PROBIOTIČNI JOGURT- malina, Ego (7) MELONA |
MILIJONSKA JUHA (1a) PAELLA (riž s piščančjim mesom, klobaso in mešano zelenjavo) PARADIŽNIKOVA SOLATA Z BALZAMIČNIM KISOM (12) SADNI ČAJ |
TOREK DAN brez DODANEGA SLADKORJA |
RŽEN KRUH (1b, 1a, 6) HIŠNI SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI (7) REZINA KUMARE SADNI ČAJ- gozdni sadeži
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) PEČEN FILE REPAKA V KORUZNI SRAJČKI (4) PIRE KROMPIR S KORENČKOM (7) MOTOVILEC V SOLATI ZELIŠČNI ČAJ |
SREDA Dodatno iz EU Šolska shema: JAGODE, KGZ Cerklje
|
PIRINA ŽEMLJICA (1d, 1a, 1b, 7) KOŠČKI TUNINE (4) REZINA KISLE PAPRIKE ZELIŠČNI ČAJ- lipa Z MEDOM
|
KREMNA ŠPARGLJEVA JUHA (7) SIROVI TORTELINI (1a, 7, 3) PARADIŽNIKOVA OMAKA Z BUČKAMI (1a) SOLATA IZ RDEČE PESE SADNI ČAJ |
ČETRTEK
|
OVSEN KRUH (1a, 1č, 6) TRDO KUHANO JAJCE kmetija Šolar (3) ČEŠNJEV PARADIŽNIK ZELIŠČNI ČAJ- bezeg |
GOVNAČ iz eko krompirja in eko zelja S PIŠČANČJO HRENOVKO HIŠNO PECIVO S KOŠČKI MARELICE (1a, 3, 7) VODA
|
PETEK EKO DAN |
EKO PIRIN ZDROB NA EKO MLEKU (1d, 7) EKO HRUŠKA |
EKO GOLAŽ (1a) EKO POLENTA EKO ZELENA SOLATA EKO JABOLČNI SOK, Vipi |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
PRIJAVA IN ODJAVA OBROKOV POTEKA PREKO eASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30 URE.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
Jedilnik za mesec MAJ 2025
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
ANKETA O ZADOVOLJSTVU NAD ŠOLSKO PREHRANO
Zakon o šolski prehrano nas zavezuje, da enkrat letno opravimo anketo, s katero ugotovimo, kakšno je zadovoljstvo povezano s šolsko prehrano.
Rezultate si lahko oglejte na: analiza_ankete_solska_prehrana_ucenci_2025