TEDENSKI JEDILNIK 2 18. – 22. 11. 2024 |
||||
|
DOPOLDANSKA MALICA 9.05 – 9.20 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
||
PONEDELJEK
|
MAKOVKA (1a, 7, 1c) KAKAV (6, 7) EKO MANDARINA
|
KOKOŠJA JUHA Z ZAKUHO- rinčice (1a, 3, 9) EKO PŠENIČNI POLNOZRNATI PERESNIKI (1a) LOSOSOVO-SMETANOVA OMAKA (4, 7, 1a) ZELENA SOLATA S KORUZO ZELIŠČNI ČAJ |
||
TOREK BREZMESNI DAN |
ČRN KRUH S SEMENI (1a, 1b, 1č, 11, 6) TOPLEJNI SIRČEK (7, 3) REZINA KORENČKA ZELIŠČNI ČAJ – otroški |
ZELENJAVNA JUHA Z ZAKUHO- vodni vlivanci (1a, 3, 9) ČOKOLADNI PUDING (7) VODA |
||
SREDA DAN BREZ dodanega SLADKORJA |
OVSENI KOSMIČI (1č) EKO MLEKO (7) SLOVENSKO JABOLKO
|
PARADIŽNIKOVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3) OMAKA Z MLETIM PURANJIM MESOM (1a) DUŠENA AJDOVA KAŠA MEŠANA SOLATA (paradižnik, kumara, paprika) Z BALZAMIČNIM KISOM ZELIŠČNI ČAJ |
||
ČETRTEK
|
POLBEL KRUH (1a) HIŠNI TUNIN NAMAZ (4, 3, 7) REZINA RDEČE PAPRIKE SADNI ČAJ- borovnica |
KORENČKOVA JUHA GOLAŽ (1a) HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3) KOMPOT IZ MEŠANEGA SADJA (12) |
||
PETEK
|
POLNOZRNATI ROGLJIČEK S SEMENI (1a, 7) ZELIŠČNI ČAJ- planinski RINGLO
|
|
Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika.
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
22. 11. 2024- SENZORIČNA DELAVNICA S CHEFOM UROŠEM ŠTEFELINOM
Projekt Lokalno GOR * si prizadeva za izboljšanje kvalitete življenja skozi prepoznavanje in ohranjanje tradicionalnih načinov pridelave in predelave lokalne hrane, znanj in praks iz narave, tradicionalnih veščin, ki so s strani pridelovalcev prepoznane kot del kulturne dediščine in povečevanje lokalne prehranske samooskrbe. Del te dediščine želimo prenesti tudi na krožnike šolskih obrokov. V sodelovanju s chefom Urošem Štefelinom so naši šolski kuharji dobili nova znanja in ideje. Vse zato, da bomo jedli dobro in zdravo.
Več si oglejte v videu: https://youtu.be/bVH4RSyv5Gg
Vir: https://www.ragor.si/?s=lokalno+gor