
TEDENSKI JEDILNIK 6 5. – 9. 5. 2025 | ||
DOPOLDANSKA MALICA 9.05 – 9.20 |
KOSILO 11.55 – 14.00 |
|
PONEDELJEK
|
TEMNA ŽEMLJA (1a, 1c) BLEJSKA SALAMA KISLE KUMARICE ZELIŠČNI ČAJ- lipa S TRSNIM SLADKORJEM
|
KREMNA BROKOLIJEVA JUHA (7) PARADIŽNIKOVA OMAKA S TUNINO (4, 1a) EKO POLNOZRNATE PŠENIČNE TESTENINE- peresniki (1a) ZELENA SOLATA S ČIČERIKO SADNI ČAJ |
TOREK
|
MAKOVKA (1a, 7) MLEKO kmetija Pr’ Jerič (7) BANANA |
ŠPARGLJEVA JUHA Z ZAKUHO- jajčni rižek (1a, 3) TELEČJI PARIKAŠ (1a) HIŠNI KRUHOV CMOK (1a, 3) ZELJE V SOLATI ZELIŠČNI ČAJ |
SREDA DAN BREZ dodanega SLADKORJA
|
KRUH Z DROŽMI (1a, 1c, 6) SIRNI NAMAZ (7) REZINA KORENJA ZELIŠČNI ČAJ- planinski
|
CVETAČNA JUHA PEČENE PIŠČANČJE KRAČE DŽUVEČ RIŽ PARADIŽNIK V SOLATI SADNI ČAJ |
ČETRTEK BREZMESNI DAN
|
MLEČNI RIŽ (7) POSIP IZ MLETIH OREHOV (8c) SLOVENSKO JABOLKO Gala
|
FIŽOLOVA ENOLONČNICA Z ZAKUHO- bleki (1a, 3, 9) HIŠNO PECIVO S PROSENO KAŠO IN SUHIMI SLIVAMI (7, 3) VODA |
PETEK
|
ČRN KRUH (1a, 1c) VIKI KREMA (8b, 7) SADNI ČAJ- divja češnja SLOVENSKE JAGODE
|
GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9) PIŠČANČJI MEDALJONI (1a, 3, 7) PRAŽEN KROMPIR MEŠANA SOLATA (zelena solata in fižol) Z BUČNIM OLJEM ZELIŠČNI ČAJ |
OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.
PRIJAVA IN ODJAVA OBROKOV POTEKA PREKO eASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30 URE.
Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci Vir: Uredba 1169/2011 (EU) |
Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji. Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij. |
Jedilnik za mesec MAJ 2025
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE
PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.
ANKETA O ZADOVOLJSTVU NAD ŠOLSKO PREHRANO
Zakon o šolski prehrano nas zavezuje, da enkrat letno opravimo anketo, s katero ugotovimo, kakšno je zadovoljstvo povezano s šolsko prehrano.
Rezultate si lahko oglejte na: analiza_ankete_solska_prehrana_ucenci_2025