04/574-51-30 solagorje@osgorje.si

TEDENSKI JEDILNIK 8                                        19. – 23. 5. 2025

 

DOPOLDANSKA MALICA

9.05 – 9.20

KOSILO

11.55 – 14.00

PONEDELJEK

 

SEZAMOVA BOMBETA (1a, 11)

SADNI PROBIOTIČNI JOGURT- malina, Ego (7)

MELONA

MILIJONSKA JUHA (1a)

PAELLA (riž s piščančjim mesom, klobaso in mešano zelenjavo)

PARADIŽNIKOVA SOLATA Z BALZAMIČNIM KISOM (12)

SADNI ČAJ

TOREK

DAN brez DODANEGA SLADKORJA

RŽEN KRUH (1b, 1a, 6)

HIŠNI SKUTNI NAMAZ Z ZELIŠČI (7)

REZINA KUMARE

SADNI ČAJ- gozdni sadeži

 

GOVEJA JUHA Z REZANCI (1a, 3, 9)

PEČEN FILE REPAKA V KORUZNI SRAJČKI (4)

PIRE KROMPIR S KORENČKOM (7)

MOTOVILEC V SOLATI

ZELIŠČNI ČAJ

SREDA

Dodatno iz EU Šolska shema: JAGODE, KGZ Cerklje

 

PIRINA ŽEMLJICA (1d, 1a, 1b, 7)

KOŠČKI TUNINE (4)

REZINA KISLE PAPRIKE

ZELIŠČNI ČAJ- lipa Z MEDOM

 

KREMNA ŠPARGLJEVA JUHA (7)

SIROVI TORTELINI (1a, 7, 3)

PARADIŽNIKOVA OMAKA Z BUČKAMI (1a)

SOLATA IZ RDEČE PESE

SADNI ČAJ

ČETRTEK

 

OVSEN KRUH (1a, 1č, 6)

TRDO KUHANO JAJCE kmetija Šolar (3)

ČEŠNJEV PARADIŽNIK

ZELIŠČNI ČAJ- bezeg

GOVNAČ iz eko krompirja in eko zelja S PIŠČANČJO HRENOVKO

HIŠNO PECIVO S KOŠČKI MARELICE (1a, 3, 7)

VODA

 

PETEK

EKO DAN

EKO PIRIN ZDROB NA EKO MLEKU (1d, 7)

EKO HRUŠKA

EKO GOLAŽ (1a)

EKO POLENTA

EKO ZELENA SOLATA

EKO JABOLČNI SOK, Vipi

OPOMBA: V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil ali ob poteku drugih dejavnosti na šoli, si kuhinja pridržuje pravico do spremembe jedilnika. Učenci imajo v jedilnici vedno na voljo svežo pitno vodo oziroma manj sladkan čaj, kruh in sadje.

PRIJAVA IN ODJAVA OBROKOV POTEKA PREKO eASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30 URE.

 
 Snovi ali proizvodi iz njih, ki povzročajo alergije ali preobčutljivosti: 1=žita, ki vsebujejo gluten (a. pšenica, b. rž, c. ječmen, č. oves, d. pira, e. kamut ali njihove križane vrste), 2= raki, 3=jajca, 4= ribe, 5= arašidi (kikiriki), 6=zrnje soje, 7= mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), 8= oreški (a. mandlji, b. lešniki, c. orehi, č. indijski oreščki, d. ameriški orehi, e. brazilski oreščki, f. pistacija, g. makadamija, h. orehi Queensland), 9=listna zelena, 10= gorčično seme, 11= sezamovo seme, 12= žveplov dioksid in sulfidi, 13= volčji bob, 14= mehkužci                                                                                                     Vir: Uredba 1169/2011 (EU)       

Informacije o alergenih v prehrani dobite pri vodji šolske prehrane ali v šolski kuhinji.

Jedi, ki jih pripravljamo v kuhinji lahko vsebujejo sledi alergenov iz Priloge II Uredbe 1169/2011 (EU). Navedbe alergenov v jedilniku ne vključujejo navedb alergenov v sledovih in možnih navzkrižnih kontaminacij.

 

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE

PRIJAVA IN ODJAVA PREHRANE JE MOŽNA LE PREKO E- ASISTENTA ZA TEKOČI DAN DO 8. 30.

ANKETA O ZADOVOLJSTVU NAD ŠOLSKO PREHRANO

Zakon o šolski prehrano nas zavezuje, da enkrat letno opravimo anketo, s katero ugotovimo, kakšno je zadovoljstvo povezano s šolsko prehrano.

Rezultate si lahko oglejte na: analiza_ankete_solska_prehrana_ucenci_2025

 

 

 

 

 

Orodna vrstica za dostopnost